VKW wil nog meer samenwerking met universiteiten

Geldprijzen voor beste eindwerken

Geldprijzen voor beste eindwerken

Hanne Croonen en Caroline Jooken ontvangen van Johan Schildermans (VKW Limburg) als kersverse masters in de toegepaste economische wetenschappen van de UHasselt de 'Prijs van VKW Limburg' voor hun eindverhandeling. Foto: IF

Hasselt -

De drie beste eindwerken in samenwerking met Limburgse bedrijven van KHLim, Universiteit Hasselt en Xios Hogeschool zijn door werkgeversorganisatie VKW bekroond met een geldprijs van 500 euro.

Werkgeversorganisatie VKW Limburg reikte zopas opnieuw de ‘Prijs van VKW Limburg’ uit aan drie afgestudeerden uit het Limburgs hoger onderwijs. Kersvers industrieel ingenieur Ward Vangenechten van de Xios Hogeschool Limburg, Tom Nouwen en Dirk Yperman, pas afgestudeerde industrieel ingenieurs van de Katholieke Hogeschool Limburg (KHLim), en Hanne Croonen en Caroline Jooken, kersverse masters in de toegepaste economische wetenschappen aan de Universiteit Hasselt, ontvingen elk een geldbedrag van 500 euro voor hun masterproef die ze realiseerden in samenwerking met een Limburgs bedrijf.

De prijs van VKW Limburg bekroont ieder jaar de beste Limburgse masterproeven die een belangrijke toegevoegde waarde betekenen voor een Limburgs bedrijf. Het is met dat criterium in het achterhoofd dat er binnen de faculteit Toegepaste Economische Wetenschappen van de UH en binnen de departementen Industriële Wetenschappen en Technologie van Xios en de KHLim telkens één eindwerk de gegeerde Prijs van VKW Limburg binnenrijft.

Voorzitter van VKW, Luc Cardinaels: ‘Zeker in de academische wereld wordt nog te vaak aangedrongen op theoretische werken. Wij willen resoluut een lans breken om meer een koppeling te maken tussen de theorie op de collegebanken en de praktijk in het bedrijfsleven. Ik ben overtuigd dat, hoewel er al een weg is afgelegd, er nog meer praktische eindwerken kunnen worden gerealiseerd bij en in samenwerking met productie- of dienstenbedrijven.’

In de industriële hogescholen is een eindwerk in samenwerking met bedrijven heel gewoon, maar aan de universiteit ligt dat nog anders. ‘Een goede theoretische onderbouw is uiteraard goed en noodzakelijk, maar een tendens naar meer volledig theoretische eindwerken is geen goede zaak voor onze bedrijven. Zij vragen uiteindelijk mensen die ook voeling hebben met de praktijk. En een praktisch eindwerk is hier al een belangrijke stap’, besluit Cardinaels.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio