Olense Ballonclub zorgt ook dit jaar voor spektakel

Ballonclub Icarus viert vijftiende verjaardag

De ballonnen met speciale vorm zijn ook dit jaar van de partij. Foto: mph

OLEN -

De ballonmeeting van de Olense ballonclub Icarus bestaat vijftien jaar. Luc Herdewijn en zijn team willen daarom komend weekend meer dan 120 warmeluchtballonnen laten opstijgen van op het terrein Weeën-Lokert. Als het weer dat toelaat tenminste.

Vaste bezoekers van de ballonmeeting weten wat ze mogen verwachten. Zowel op vrijdag, zaterdag als zondag worden rond 19 uur tientallen ballonnen klaargemaakt voor de vaart. ‘Meevliegen kan nog steeds’, meldt Herdewijn. ‘Passagiers betalen 125 euro voor een vaart van ruim een uur. Omdat we vijftien jaar bestaan, krijgen onze passagiers er een ticket voor Bobbejaanland bovenop. Als de ballonnen vertrokken zijn, stijgen elders nog enkele ballonnen op. De piloten ervan gaan proberen om over het meetingterrein te varen en zo een marker uit te gooien. Zo krijgt het publiek ook te zien wat wedstrijdvaren inhoudt.’Er zijn ook demonstraties met modelballonnen. Zaterdagavond rond 22.30 uur is er de traditionele candle-lightning. Verlicht door hun gasbranders en begeleid door aangepaste muziek zorgen enkele ballonnen voor een romantisch schouwspel.’ Heel wat toeschouwers komen ook voor de ballonnen met een speciale vorm.

Een primeur voor de Olense ballonmeeting is een ballon in de vorm van een leeuwenkop, bestuurd door ballonvaarder Lowie Vanluffelen uit Hoogstraten. Blijvers zijn het konijn Funny Bunny, een clown of de smurfenzeppelin. Bij goede weersomstandigheden lokt de Olense ballonmeeting dagelijks tot 10.000 toeschouwers. Maar of het weer goed wordt, valt nog af te wachten. ‘Wij blijven optimistisch’, zegt Herdewijn. ‘Het is niet omdat het na de middag nog wat regenachtig is, dat het om 20 uur niet opgeklaard is.’

‘Zoals steeds wordt tijdens de meeting voortdurend contact gehouden met gespecialiseerde meteodiensten. Pas als iedereen het er over eens is dat we veilige en aangename vaarten kunnen maken, vertrekken we’, verzekert Herdewijn. ‘Voor komend weekend zijn er beslist goede mogelijkheden, al zal het niet volop zomer zijn.’

Om het publiek op te warmen wordt op zaterdag en zondag op dezelfde locatie het Europees kampioenschap Dogfrisbee georganiseerd. De toegang is gratis.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio