Frank Vanhecke: 'Geen sprake van dat ik naar N-VA ga'

Frank Vanhecke: 'Geen sprake van dat ik naar N-VA ga'

Foto: © Hendrik De Rycke

Ondanks de overstap van zijn politieke vriend, Jurgen Ceder, gaat Frank Vanhecke zelf niet naar de N-VA. Hij wil die partij niet in de verlegenheid brengen, zei hij op Radio 1.

Ceder en Vanhecke waren zinnens om samen over politiek in Vlaanderen na te denken, nadat ze beiden het Vlaams Belang hadden verlaten. Het was een denkoefening, geen opbouw van een nieuwe partij.

Maar nu Ceder voor N-VA heeft gekozen, staat die oefening op een laag pitje. Vanhecke steunt de overstap van Ceder.

Zelf stapt hij geenszins over naar de N-VA, zei hij op Radio 1. 'Ik ben nooit gevraagd, ik heb me ook nooit aangeboden.'

Volgens Vanhecke zou het moeilijk zijn om als ex-voorzitter van een grote concurrent nu de overstap te maken. 'Als je ziet welke lynchpartij er ontstaat als Jurgen overstapt, dan zou het bij mijn eventuele overstap nog veel erger zijn.' Vanhecke was 12 jaar voorzitter van Vlaams Belang.

'Ik zie voor mezelf op dit moment geen partijpolitieke toekomst', aldus Vanhecke.

De ex-voorzitter beklemtoont wel dat hij de N-VA steunt. 'Een stem voor N-VA en voor Bart De Wever is een efficiënte stem.'

Moet de N-VA het cordon sanitaire doorbreken en coalities sluiten met Vlaams Belang? Vanhecke is tegen het cordon, zegt hij. Maar hij voegt eraan toe dat het water tussen beide partijen, bijvoorbeeld in Antwerpen, erg diep is. En dus ziet hij zo'n bestuurscoalitie eigenlijk niet zitten.

Dat Jurgen Ceder intussen het 70-puntenplan afzweert, vindt de ex-voorzitter normaal. Vlaams Belang had dat eerder immers ook gedaan.

 

 

Corrigeer

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S