Flexibele werkuren tijdens de zomer: verstandig ... of niet?

Flexibele werkuren tijdens de zomer: verstandig ... of niet?

Foto: jobat.be

Het is natuurlijk moeilijk in te schatten wat de geldende afspraken en regels zijn binnen jouw bedrijf. In sommige bedrijven wordt dit niet getolereerd, in andere is dit niet zo’n groot probleem zolang het werk maar gedaan wordt en er ook flexibiliteit is van de werknemers als het in bepaalde periodes drukker is.

Dikwijls zijn de mensen ook gebonden aan allerlei systemen van tijdsregistratie en kunnen ze zich dus niet veroorloven om minder te werken. In andere functies is er de nodige vrijheid om je dag zelf in te vullen. Wanneer er geen concrete regels zijn in je bedrijf en je jezelf echter toch schuldig voelt, wil dit meestal zeggen dat je jezelf niet comfortabel voelt met de situatie en je het gevoel hebt dat je fout gedrag stelt.

Dit gevoel is meestal een juiste indicator om te weten wanneer je over de grens van het toelaatbare gedrag gaat. Wanneer je niet zeker bent van de grenzen die het bedrijf stelt, neem je het best op met je manager. Hij zou hieromtrent duidelijke richtlijnen moeten geven.

>

>

>

Corrigeer

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees