Portishead hartverscheurend in openluchttheater

Het is wellicht één van de concerten waar je deze zomer wel moest naar uitkijken. Portishead. Compleet uitverkocht, natuurlijk. De vraag naar kaartjes was vier keer zo groot als het aanbod. En wie er eentje op de kop wilde tikken moest online zelfs een schiftingsvraag beantwoorden.

Tientallen ongelukkigen vatten gisteravond post voor het Deurnese openluchtteater, bij Antwerpen. In de hoop toch nog binnen te geraken. Maar tevergeefs. Wie een zitje kon bemachtigen, kreeg uiteindelijk waar voor zijn geld.

Naast een ideale setting, in het groen, met feeërieke lichtjes, speelde zangeres Beth Gibbons (47) een hartverwarmende, en vaak ook hartverscheurende set. Drie albums heeft de Britse cultgroep achter haar naam, waaronder hun klassieker uit ’94 Dummy, én een liveplaat. Bijna 20 jaar geleden dus, maar de triphopnummers hebben de tand des tijds ruimschoots doorstaan. Mysterons, Soar Times, Roads en Glory Box, ze zouden zich evengoed vandaag in om het even welke hitparade kunnen nestelen.

Vier jaar na ‘Third’ blijft het uitkijken naar die vier de langspeler. Maar komt die er niet, kan Portishead nog jaren teren op het succes. En op die kleine bühne komt de breekbare, soms onwennige, maar vooral mysterieuze Gibbons een pak beter tot haar recht dan op dat grote podium in Werchter. 
 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees