Beauty

GETEST. Yoga in een bijna-sauna

GETEST. Yoga in een bijna-sauna

Foto: shutterstock

Wie het vorig seizoen van 'The Voice van Vlaanderen' volgde, herinnert zich wellicht nog hoe zangeres Natalia haar poulains optrommelde voor een sessie yoga in veertig graden. Bikram Yoga heet deze sport - en je verdampt er liters zweet mee.

Wij trekken naar de Bikram Yoga Studio in Antwerpen voor onze initiatie in de wereld van van dubbelplooien en uitzweten. Of we genoeg handdoeken en water meebrachten, vraagt de lerares ons. Op de yogamatjes wordt namelijk zoveel gezweet dat een handdoek om hygiënische redenen een must is en dat een beetje extra vocht geen kwaad kan.

Onze eerste les begint met ademhalingsoefeningen, maar gaat al snel verder met het betere werk: we rekken ons lichaam in diverse richtingen, steken ons rechterbeen achterwaarts in de lucht terwijl we onhandig wiebelen op het linker en proberen heel erg niet naar de druipende halfnaakte man voor ons te kijken. Toch een beetje vies dat hier vasttapijt ligt.

Na een halfuurtje yogaposities worden we ijl in ons hoofd -warm!-, en ziet de lereares aan onze rode hoofden dat het raam wel open mag. De frisse lucht doet deugd, net als de ontpanningsoefeningen die ons een beetje doen afkoelen. Maar niet voor lang, want al snel worden er weer benen dubbelgeplooid en armen in de lucht gestoken. Wie nog niet goed kan volgen, mag alles op zijn eigen tempo doen.

Na de sessie Bikram Yoga voelen we ons zoals beloofd ontspannen, gereinigd en ontzettend gezond. Alleen is de gang -waar je na afloop van de les een appel en een kopje thee aangeboden krijgt- wel heel erg koud na de studio van veertig graden. Zou het daarom zijn dat we twee dagen daarna plots verkouden zijn?

Getest in Antwerpen, www.bikramyogaantwerp.be

 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees