Vermiste Belgische trekker is dood teruggevonden

Vermiste Belgische trekker is dood teruggevonden

Foto: *

De Belgische trekker, die al tien dagen vermist was in de Franse Alpen, is dood teruggevonden nabij het dorpje Bessans in de Franse Savoie. 'Volgens de Franse politie zou de man ten val zijn gekomen', aldus de woordvoerder van de FOD Buitenlandse Zaken. De nabestaanden werden reeds ingelicht. Pirnay laat een vrouw en twee kinderen na.

Renaud Pirnay (40), die alleen een trektocht maakte in de regio, liet sinds 9 juli niets meer van zich horen. Hij was van plan om van het dorpje Bonneval naar Modane terug te keren, via een zeer steile weg.

Twee mensen hadden gereageerd op de oproep tot getuigen van de gendarmes van Modane, een gemeente in de Franse Savoie. De eerste getuigenis was verzonnen, de tweede interesseerde de gendarmes wel. De getuige zegt dat hij de wandelaar op 13 juli had gezien aan een weg in Bonneval.

Pirnay was op 3 juli in Modane aangekomen om alleen te gaan wandelen. Zijn vrouw, die in België was gebleven, had tot 9 juli regelmatig nieuws. Zondag, een dag voor haar man zou terugkeren naar België, had ze de gendarmes verwittigd.

Veertien doden in één week

Renaud Pirnay is de veertiende dode in een week in de Franse Alpen. Maandag werden twee klimmers (van 24 en 26 jaar) dood teruggevonden aan de voet van een steile rotswand. Afgelopen weekend kwamen een Spanjaard en een Poolse vrouw om tijdens een beklimming in het massief van de Mont-Blanc.Bij een lawine op de Mont Maudit, eveneens in het Mont Blancmassief, vielen donderdagochtend negen slachtoffers.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees