Vakantie

Coachella organiseert cruise met muziekfestival

$$
Bij een cruise denken wij meteen aan de hits van Nicole&Hugo, maar daar plant het populaire muziekfestival Coachella verandering in te brengen. Eind dit jaar organiseert Coachella voor het eerst een muziekfestival op zee.

De S.S. Coachella, een cruiseboot met plaats voor 2.800 fans, zal in december voor het eerst uitvaren. De eerste trip vertrekt in Fort Lauderdale, Florida op 16 december, duurt drie dagen en gaat richting Bahama's. De tweede cruise vertrekt op 19 december en vaart in vier dagen naar Jamaica.

Op de affiche staan onder meer Pulp, Hot Chip, Yeasayer, Girl Talk, Simian Mobile Disco en Warpaint. Naast de optredens zijn er aan boord ook voldoende andere activiteiten gepland. Zo zal James Murphy van LCD Soundsystem niet alleen een dj-set verzorgen, maar ook een wijnproefavond organiseren.

De cruise is met 500 dollar (ongeveer 410 euro) als goedkoopste toegangsprijs net iets duurder dan een gewoon festivalticket, maar daar zit zowel verblijf, eten als entertainment bij. Drankjes zijn voor eigen rekening.

Volgens de organisatie, concertpromotor Goldenvoice, is de cruise een unieke kans om de artiesten in een intieme setting te zien optreden. Bovendien heeft een muziekfestival op zee ook een belangrijk voordeel, namelijk het ontbreken van een strikt avonduur zijn. Daardoor zullen de groepen ook langer kunnen optreden.

De ticketverkoop start zaterdag, via de website ss.coachella.com. Wij kijken al uit naar de festivaloutfits met marinetrui en bootschoenen. 

 

Corrigeer