Brand in voormalige textielfabriek in Lendelede werd aangestoken

LENDELEDE - De zware brand in een voormalige textielfabriek, die dinsdagavond het centrum van Lendelede in rep en roer zette, werd aangestoken. Dat meldt het parket van Kortrijk.

Dinsdag rond 18.50 uur brak brand uit in de gebouwen van de voormalige textielfabriek Nelca in Lendelede. Honderdtwintig brandweerlieden uit dertien korpsen kwamen ter plaatse om het vuur te bestrijden. Het gemeentelijk rampenplan werd afgekondigd.

Niemand raakte gewond, maar een veertigtal omwonenden werden uit voorzorg geëvacueerd en opgevangen in een vlakbij gelegen feestzaal. De materiële schade is groot. Een deel van de uitgebrande panden staat op instorten.

Woensdagmiddag bevestigde parketwoordvoerder Tom Janssens dat het om brandstichting gaat. 'Een berg afval werd in brand gestoken', klonk het. Er is nog geen spoor naar de dader(s). Onder de buurtbewoners circuleerde dinsdagavond het bericht dat de brand werd veroorzaakt door spelende kinderen, maar dat wordt voorlopig niet bevestigd.

Nadat de firma Nelca in 2007 werd opgedoekt, kocht de intercommunale Leiedal de site met als doel die een volledig nieuwe economische bestemming te geven.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio