Mode

Erin Wasson is het nieuwe gezicht van Esprit

Topmodel Gisele Bündchen - momenteel zwanger van haar tweede kind - is er niet ingeslaagd om het stoffige imago en de verkoopcijfers van Esprit op te krikken. Kan de kledingketen beter doen met Erin Wasson als uithangsbord?

Het werk is niet nieuw voor het Texaanse topmodel. De 30-jarige Wasson was immers ook al in eerdere advertentiecampagnes van Esprit te zien, aan de zijde van Gisele Bündchen. Afgelopen zomercollectie mocht de Braziliaanse schone op de voorgrond treden, dit seizoen is het de beurt aan Wasson.

De kledingketen, opgericht in 1968 en meer dan 800 winkels wereldwijd, krijgt het de laatste tijd hard te verduren. Door de Europese economische crisis slabakt de verkoopt en moet Esprit de duimen leggen tegen frissere en goedkopere concurrenten als H&M en Zara. Door Gisele Bündchen - het best betaalde model ter wereld - aan te trekken, hoopte de kledingketen het stoffige merk nieuw leven in te blazen, maar dat is niet gelukt. Misschien kan het stoere rock-'n-roll-imago van Wasson het tij doen keren?

 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees