Geen hoop meer voor vermisten van ferryramp Zanzibar

Foto's van het Belgische koppel Foto: *

Na de ramp met de ferry in Tanzania zijn al 62 lichamen geborgen. 146 passagiers konden gered worden, onder hen een Vlaamse koppel. Er zijn nog 83 vermisten, maar er is vrijwel geen hoop meer dat zij de ramp overleefden.

Een ferry met honderden passagiers aan boord is woensdag tussen Dar es Salaam (Tanzania) en het eiland Zanzibar gezonken. Zeker 62 opvarenden zijn daarbij omgekomen, onder hen twee Europeanen. Een Belgisch koppel was ook aan boord, maar kon worden gered.

Het Belgische koppel is hun hele hebben en houden kwijt, maar de twee stellen het voor de rest goed. 'Het jonge koppel is door de kustwacht gered', bevestigt het ministerie van Buitenlandse Zaken. 'Ze verkeren wel in shock', luidt het.

De twee zijn intussen overgebracht naar een hotel, morgen reizen ze door naar Dar es Salaam. 'Van daaruit worden ze gerepatrieerd', klinkt het.

De FOD Buitenlandse Zaken laat intussen ook weten dat nog niet bekend is of er nog meer Belgen bij de ramp betrokken zijn. 'De informatie waarover we beschikken is onvolledig, maar voorlopig wijst niets erop dat er nog meer Belgische opvarenden waren.'

Hoeveel passagiers op de overladen veerboot zaten, blijft onduidelijk. De Tanzaniaanse krant The Citizen berichtte dat er mogelijk tot 400 mensen aan boord waren van de ferry. Volgens het Rode Kruis Tanzania konden al 146 passagiers worden gered.

De politiewoordvoerder van Zanzibar zei tegenover al-Jazeera dat de veerboot met hevige wind had af te rekenen gekregen, waardoor de boot misschien gekapseisd was.

 

 

 

 

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees