Vakantie

Op welke vakantiebestemming verdik je het meest?

Op welke vakantiebestemming verdik je het meest?

Foto: Shutterstock

Reis je deze zomer naar Turkije of Cyprus? Dan is de kans heel groot dat bijkomt op vakantie. Dat blijkt uit een recente peiling van Fly Thomas Cook.

Turkije of Cyprus zijn het mekka voor reizigers die graag kebab, köfte en baklava lusten. Uit de enquête blijkt dat toeristen hier tijdens hun vakantie gemiddeld 1,44 kilogram bijkomen.

In Portugal en de Verenigde Staten stapelen de extra kilo’s zich ook vlotjes op. Hier kom je gemiddeld 1,19 kilogram bij. België, dat bij toeristen vooral bekend staat om heerlijke frieten, bieren en chocolade, vervolledigt de top tien van de meest dikmakende vakantiebestemmingen. Hier kom je gemiddeld 0,33 kilogram aan.

Opvallend genoeg zijn het vooral mannen die met extra kilo’s naar huis komen. De ondervraagde mannen die verdikten op vakantie wogen bij thuiskomst gemiddeld 2,53 kilogram meer dan bij het vertrek. Bij vrouwen was dat gemiddeld 0,65 kilogram.

Uit de enquête blijkt nog dat de grotere porties op vakantie en een rijk buffet de grootste dikmakers zijn. Maar ook een verhoogde alcoholconsumptie en een gebrek aan beweging spelen een belangrijke rol. Wie absoluut niet wil bijkomen op vakantie, reist het best naar Ierland, Duitsland of Canada. Deze bestemmingen blinken niet uit op culinair vlak en hebben ook geen paradijselijke stranden waarop je makkelijk een hele namiddag kan vertoeven.

 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees