Mama

Bizarre trend: maak van je bevalling een fotoshoot

Bizarre trend: maak van je bevalling een fotoshoot

Foto: Shutterstock

Kersverse mama’s willen zo veel mogelijk foto’s van hun baby. Maar steeds meer zwangere vrouwen gaan nog een stapje verder. Ze huren een fotograaf in om kiekjes te maken in de verloskamer om het leven van hun spruit vanaf de eerste seconde te documenteren.

Ze beschouwen zo’n fotoshoot – van eerste perssessie tot het doorknippen van de navelstreng – als de ideale manier om het heuglijke moment voor altijd te herinneren. Maar lang niet iedereen denkt daar zo over. Tegenstanders vinden dat de geboorte van een kind een uniek moment is dat in een privésfeer beleefd moet worden. 

De Britse Shelley Brinkley is een van de vrouwen die elke minuut van haar drie bevallingen liet fotograferen. ‘De verpleegsters vonden het in het begin vreemd dat de fotografe van dienst, Jessica Roberts, aanwezig zou zijn in de verloskamer. Maar achteraf stonden ze versteld van het resultaat’, zegt ze in een interview met The Daily Mail.

Na de geboorte van haar derde dochtertje Elena, heeft ze twee digitale fotoalbums gemaakt. Eentje voor zichzelf en haar man dat beelden bevat van de eigenlijke bevalling en een zedig exemplaar om te delen met vrienden en familieleden.

‘Wanneer ik naar de foto’s kijk, voel ik me heel sterk verbonden met mijn dochtertjes. Bovendien herinneren de beelden me aan bepaalde momentopnames die ik anders vergeten zou zijn. De blik in mijn man zijn ogen toen ik pas bevallen was, bijvoorbeeld’, besluit ze.

Deze eigenaardige hype is ontstaan in Amerika en heeft intussen ook Groot-Brittannië bereikt. Benieuwd of ze ook naar ons land zal overwaaien...
 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees