Peeters betreurt aanpak van spreidingsplan luchthaven

Peeters betreurt aanpak van spreidingsplan luchthaven

Foto: BELGA

Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) noemt de aanpak van federaal staatssecretaris Melchior Wathelet (CDH) in het dossier van het nieuwe vertrekplan voor Brussels Airport 'niet wijs'. Hij betreurt vooral het gebrek aan overleg.

Staatssecretaris voor Mobiliteit Melchior Wathelet wil vanaf september een reeks nieuwe vertrekroutes op Brussels Airport doorvoeren. Vlaams minister-president Kris Peeters is daar niet gelukkig mee. 

Peeters wijst erop dat Wathelet daarover geen overleg heeft gepleegd met het Vlaams Gewest. 

'Het is niet wijs om - zonder overleg en slechts partieel - een aantal elementen uit een federale regeringsbeslissing van 2008 en 2010 te gaan uitvoeren of minstens die indruk te wekken', reageert Kris Peeters aan het persagentschap Belga. 'Te meer daar de Vlaamse regering een formele reactie heeft gegeven met suggesties ter verbetering.'

Het kabinet van Wathelet antwoordt dat er wettelijk gezien geen overleg met de gewesten nodig is. 'Het gaat om een strikt federale verantwoordelijkheid', klonk het.

Wathelet hoopt het volledige plan, dat werd uitgetekend door zijn voorganger Etienne Schouppe, tegen de lente van 2013 te kunnen uitrollen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees