Bruno D.B. erg emotioneel tijdens reconstructie

Man die ex doodde huilt zilte tranen

Het speurdersteam en onderzoeksrechter Theo Byl komen aan bij het appartement. Foto: tdk

Mechelen -

De Mechelse onderzoeksrechter heeft gisteren een reconstructie gehouden van de moord op Ilse Bafcop. De vrouw werd in mekaar geslagen door haar ex-vriend en overleed een week later in het ziekenhuis. De dader was gisteren heel emotioneel.

De reconstructie in de luxeflat van de 41-jarige Ilse Bafcop, aan de Koningin Astridlaan, duurde minder dan een uurtje. Het was de moordenaar van Ilse, Bruno D.B. (44), die aan onderzoeksrechter Theo Byl moest tonen wat er zich die bewuste donderdagavond 5 juli allemaal heeft afgespeeld. Om alles zo vlot mogelijk te laten verlopen, werd onder meer gebruik gemaakt van een pop en moest een stand-in de rol van Ilse spelen.

Huilen

Bruno D.B., die met een bivakmuts over het hoofd het appartement werd binnengeleid, was bijzonder emotioneel toen hij de fatale slagen moest overdoen. ‘Er waren veel emoties’, bevestigen ook Steven De Winter van het Mechelse parket en advocate Liesbeth De Vleeschouwer. ‘Maar de man heeft heel goed meegewerkt.’

Bruno D.B. hield gisteren vol dat een relationele ruzie aan de aanleiding van de aanval lag. Of de eigenlijke oorzaak van de ruzie het gegeven was dat Ilse een nieuwe man had ontmoet, wou gisteren niemand bevestigen.

Vast staat dat de man enkele rake klappen uitdeelde tot Ilse niet meer bewoog. Hij probeerde de vrouw ook te wurgen en sloeg dan op de vlucht. Hij belde wel zelf met de hulpdiensten en zette zelfs een brandblusapparaat tegen de deur van het appartement zodat de verpleegkundigen snel tot bij Ilse konden geraken. De zwaar toegetakelde vrouw, die familie was van de voormalige Mechelse burgemeester Antoon Spinoy, overleed een week later aan haar verwondingen.

Gefilmd

Voor de reconstructie van gisteren zette de politie de grote technische middelen in. Alle partijen kregen een hoofdtelefoon op, zodat ze konden volgen welke verklaringen Bruno aflegde. Twee cameramannen filmden alles en de beelden konden op een groot scherm in een politiewagen worden gevolgd.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio