Oude bedrijfssite afgebroken voor nieuwe Lidl-vestiging

Oude bedrijfssite afgebroken voor nieuwe Lidl-vestiging

De nieuwe Lidl-vestiging zoals die er langs de Plezantstraat moet uitzien. Foto: cdb

Sint-Niklaas -

De oude bedrijfssite van Het Metaal aan de Plezantstraat in Sint-Niklaas is afgebroken. Op dezelfde plaats komt een nieuwe vestiging van warenhuisketen Lidl.

Lidl is de jongste jaren bijzonder actief in Sint-Niklaas, met onder meer een nieuw warenhuis aan de Lamstraat dat tijdens het voorjaar de deuren opende en recent de eerstesteenlegging van een Europees distributiecentrum in het Europark.

De afbraakwerken van de oude bedrijfssite aan de Plezantstraat creëren voorlopig een groot gat in de huizen- en appartementenrij langs die straatzijde. Het profiel van de nieuwbouw voor het warenhuis is verschilt wel grondig van de bestaande Lidl-vestiging aan de Lamstraat.

Aan de Plezantstraat worden goed 15 appartementen opgetrokken. Langs die kant wordt onder de appartementen een doorgang gecreëerd richting het binnengebied en de nieuwbouw. De achterzijde moet parkeerplaats bieden aan 90l wagens.

Het stadsbestuur van Sint-Niklaas heeft voorwaarden verbonden aan de bouw, met een maximale oppervlakte van 1.370 vierkante meter.

De stad kreeg volgens schepen van Ruimtelijke Ordening Marc Heynderickx (CD&V) ook al de vraag of er aan Driegaaien ruimte is voor een andere warenhuis. Enkele jaren geleden was er al een andere supermarkt gevestigd in die omgeving.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio