Zwaar ongeval kost leven aan bestuurder

Zwaar ongeval kost leven aan bestuurder

De bestuurder overleefde de crash niet. Foto: rdb

Meise -

Een zwaar ongeval op de A12 in Meise heeft gisterennamiddag het leven gekost aan de bestuurder van een bestelwagen.

De bestuurder, een man van 35 tot 40 jaar en van Turkse origine, reed met zijn bestelwagen op de A12 richting Brussel. In Meise verloor de man plots de controle over het stuur van de witte bestelwagen. Vermoedelijk werd hij verrast door de plotse hevige regenval. Op de plaats van het ongeval mag maar 70 kilometer per uur gereden worden.

De bestuurder knalde eerst tegen de middenberm en het voertuig begon te tollen. Zo kwam het uiteindelijk tegen een hoop brokstukken van beton terecht in de zijberm. Het voertuig schoof verder door over de grasberm en schoof daarna weer naar beneden alvorens tot stilstand te komen. Voor de bestuurder kwam alle hulp te laat. De MUG-teams waren snel ter plaatse, maar konden het overlijden alleen nog maar vaststellen. De brandweer moest zijn lichaam, dat gekneld zat, bevrijden uit het wrak. Zijn passagier, een jongeman van ongeveer 18 jaar, kon zelf uit het voertuig kruipen, maar was bewusteloos en werd in kritieke toestand naar het UZ Brussel afgevoerd. De precieze omstandigheden van het ongeval zijn nog niet duidelijk.

Door het zware ongeval was er lange tijd amper één rijstrook beschikbaar. Dat leidde urenlang tot een ellenlange file. Rond 19.30 uur was de rijbaan weer vrijgemaakt.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio