Festival Boscorock houdt er voorlopig mee op

Kortrijk -

Het muziekfestival Boscorock houdt er voorlopig mee op. Tijdens een grondige evaluatie bleken de financiële resultaten weinig uitnodigend om een volgende editie te organiseren.

De organisatoren willen meteen mogelijke pistes verkennen voor een nieuw alternatief festival in Kortrijk.

Wannes Haemers: ‘Het is al langer dan vandaag duidelijk dat kleine en middelgrote festivals het moeilijk hebben om te overleven. In 2007 hield Dudstock het voor bekeken, in 2009 stopte het Rock & Blues Festival in Harelbeke en in maart van dit jaar zette vzw Sinxen Vlas Vegas een punt achter hun gelijknamig festival. Tussenin gooiden nog tal van kleine festivals de handdoek in de ring.

De oorzaak van dit fenomeen is veelzijdig. De financieel-economische crisis zorgt ervoor dat de steun van bedrijven aan kleine festivals geen evidentie meer is. Daarnaast kan je constateren dat de organisatie van festivals minder in handen ligt van muziekliefhebbers, maar meer van ondernemers die er hun brood mee willen verdienen.

Boscorock wijst ook naar de politiek die verantwoordelijk is voor subsidies aan culturele initiatieven. We pleiten daarom ook duidelijk voor overleg zodat de culturele taart beter en eerlijker kan verdeeld worden en niet in eenheidsworst muteert.’

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio