Man (58) dood aangetroffen in appartement

Man (58) dood aangetroffen in appartement

‘Tony De Moura Teixeira (foto) werd koudweg afgemaakt’, zeggen zijn vrienden. Foto: vdaa

ANTWERPEN/BORGERHOUT -

De politie voert een onderzoek naar het gewelddadig overlijden van Tony De Moura Teixeira. ‘Hij werd koudweg afgemaakt’, zeggen vrienden, die anoniem willen blijven.

Tony De Moura Teixeira (58) werd op 7 juli aangetroffen in zijn appartement in Borgerhout.

Zijn vrienden stuurden een anonieme brief naar de media, omdat parket en politie de zaak voorlopig uit de publiciteit hebben gehouden.

Milt gescheurd

‘Hij werd koudweg afgemaakt’, zo luidt het. ‘Zijn milt en ingewanden waren gescheurd, zijn borstbeen was ingedrukt. Ook zijn nek was gebroken. Deze zaak moet aan de grote klok gehangen worden, als is het maar om de politie een duwtje in de rug te geven.’

De schrijvers zeggen anoniem te willen blijven omdat ze bang zijn dat ze hetzelfde lot zouden ondergaan als hun vriend Tony, die afgelopen woensdag werd begraven. ‘De daders lopen nog rond.’

Wie de 58-jarige man heeft aangevallen, is een groot raadsel. Het is ook niet duidelijk of hij thuis werd aangevallen, of dat hij op straat werd aangepakt.

Volgens geruchten in de cafés aan de Turnhoutsebaan werd Tony door verschillende daders aangevallen op straat, strompelde naar huis waar hij vervolgens zou zijn overleden. Sommige kennissen zouden hem nog daar geholpen hebben, maar ook dat staat lang niet vast.

Bij het Antwerpse parket kan men voorlopig geen commentaar kwijt. ‘Om de eenvoudige reden dat ik geen enkele informatie heb over die zaak’, zegt woordvoerder Ken Witpas.

De begrafenisplechtigheid voor Tony De Moura Teixeira vond woensdag plaats in Borgerhout. Zijn overlijden was het gespreksonderwerp in de caféetjes op de Turnhoutsebaan in de buurt van Turnhoutsepoort.

 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio