Inbraak bij Blanca Sport bevestigt Antwerpse plaag

Drieste ramkrakers plunderen kledingwinkel

Drieste ramkrakers  plunderen kledingwinkel

De toegangsdeur van Blanca Sport lag aan scherven. Foto: mas

ANTWERPEN/DEURNE -

Kledingwinkel Blanca Sport aan de Frank Craeybeckxlaan is het slachtoffer geworden van een ramkraak. Inbrekers vernielden de toegangsdeur en gingen aan de haal met een massa jeans en truien. De kleine handelaars worden geviseerd. De kraak is de zoveelste in een lange Antwerpse rij.

‘In plaats van een bank te overvallen, kiezen gangsters de weg van de minste weerstand’, ondervindt zaakvoerder Peter. De deur van zijn winkel Blanca Sport ligt aan scherven en heel wat kleding is verdwenen. In de nacht van woensdag op donderdag ontving hij omstreeks 2.20 uur een alarmsignaal op zijn gsm. Ook een buurman had het alarmnummer gebeld, nadat hij een doffe knal had gehoord. Bij aankomst bleek dat de dieven een grote buit hadden gemaakt. ‘Ik moet nog een inventaris opmaken, maar het ziet er niet goed uit. Een massa jeansbroeken en truien: alles is weg’, treurt medezaakvoerster Ann.

Werken

Voor de gevestigde zaak op het kruispunt van de Frank Craeybeckxlaan met de Turnhoutsebaan is het de eerste zware overval in vijfendertig jaar. ‘Normaal is hier veel sociale controle, maar door de werken in het dorp is dat nu niet het geval’, verklaart hij. Ook de politie, die vlakbij gevestigd is aan het Rivierenhof, kon het onheil niet voorkomen. Veerle De Vries van de Antwerpse lokale politie relativeert de impact van de werken. ‘Wij proberen overal aanwezig te zijn. Uit de cijfers blijkt dat zich zeker niet meer feiten voordeden.’

Opticiens en juweliers

Wel is de ramkraak de zoveelste in een lange Antwerpse rij. Steeds meer banen overvallers zich een weg naar binnen met een voertuig of een zwaar voorwerp. Eerder werden opticiens en juweliers geviseerd in onder meer Wilrijk, Ekeren en Mariaburg. In Berchem kreeg optieker Paul Colson op een maand tijd drie ramkraken te verduren. Hoe de overvallers dit keer de deur konden verbrijzelen, is nog onduidelijk. Het labo kwam gisteren ter plaatse voor een sporenonderzoek.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio