Food

Driesterrenchef kookt voor acht gelukkigen op dancefestival

Sergio Herman maakt ‘lekkere gerechjes’ op Tomorrowland

Sergio Herman gaat niet alleen om te koken naar Tomorrowland, hij wil ook enkele dj’s meepikken. Foto: Koen Bauters

BOOM -

Een week voor Tomorrowland haar sprookjeswereld loslaat op 180.000 feestvierders, lost het dancefestival nog een knalnaam, zij het niet voor aan de dj-tafel. Driesterrenchef Sergio Herman verwent acht gelukzakken met een zevengangenmenu.

Om van de achtste editie een echt grand cru-jaar te maken, pakt Tomorrowland uit met Sergio Herman van Oud Sluis en Pure-C. Niet voor de massa, de driesterrenchef kookt exclusief voor acht geluksvogels. Er is één winnaar, die zeven vrienden mag meenemen. Zij krijgen een combi- en campingticket en een zitje aan de mooi gedekte tafel middenin de natuur, waar Herman op zondagavond persoonlijk een zevengangenmenu inclusief wijnen serveert. 

Ibiza

Om kans te maken moet je een originele foto van jezelf nemen met het Tomorrowlandlogo en die gebruiken als hun coverfoto op Facebook (Timeline). Dat moet je melden op de Facebookpagina van het festival. 

De Zeeuwse kok is zelf een grote fan van het muziekgenre. Elk jaar trekt hij naar zijn lievelingseiland Ibiza, waar hij behalve van zon, rust en zijn gezin ook al eens geniet van het uitgangsleven. ‘In het restaurant hebben we tijdens de mise-en-place altijd elektronische muziek opstaan’, zegt Sergio. ‘Mijn favorieten zijn de Duitse techno-dj Sven Väth, de Zwitsers-Chileense producer Luciano en de Brit Richie Hawtin. Het is de eerste keer dat ik naar Tomorrowland ga. Ik hoop enkele dj-sets te kunnen meepikken, maar ik weet niet of dat zal lukken. Ik zou ook graag een bezoekje brengen aan mijn goede vriend Roger Van Damme, maar ook daarvoor zal het me aan tijd ontbreken.’

Nog zeven keer slapen en dan is het zo ver. Dan begint in Boom het muziekfeest dat uitgeroepen werd tot beste dancefestival ter wereld en uitverkocht was in een knip. Tomorrowland is een totaalbeleving en daar hoort lekker eten en drinken bij. Het culinaire aspect dit jaar belangrijker dan ooit. Kampeerders kunnen ’s ochtends een vers stokbrood halen, de Antwerpse sterrenchef Roger Van Damme bereidt desserts, festivalgangers met een glutenallergie kunnen terecht bij de stand van Lombardia, cocktails worden geshaket door Manuel en Ollie Wouters van Sips en Wout Bru baat er een open keuken uit met zicht op de main stage. En voor acht smulpapen zijn er dus de lekkere gerechjes van Sergio.

Corrigeer