Seks & Relaties

Zo maak je hem echt jaloers

Zo maak je hem echt jaloers

Foto: shutterstock

Uit een onderzoek van de Amerikaanse universiteit Cornell blijkt dat dineren met een ex je partner het meest jaloers maakt. Dit in vergelijking met andere activiteiten zoals een gesprek via telefoon, e-mail of een koffie gaan drinken. Volgens de studie associëren de meeste mensen samen eten met intimiteit, vandaar de jaloezie wanneer jij aan tafel gaat met een oude vlam.

Onderzoekers van de universiteit vroegen 79 studenten om aan te geven hoe jaloers ze zouden zijn wanneer hun partner zou afspreken met een ex in een scala aan situaties die rond eten en drinken draaien. 74 andere ondervraagden moesten zich proberen indenken hoe hun beste vriend of vriendin op diezelfde scenario's zou reageren.

In beide gevallen bleek dat samen dineren de meeste jaloezie opwekt. Volgens onderzoeker Kevin Kniffin is de reden hiervoor dat we geloven dat een diner niet zomaar een diner is. "Mensen denken duidelijk dat samen eten meer betekent dan tegelijkertijd calorieën consumeren," aldus Kniffin. 

De studie toonde geen verschil in houding aan tussen de geslachten. Zowel mannen als vrouwen worden jaloers bij de gedachte dat hun partner met een ex uit eten gaat. Professor Brian Wansink van Cornell licht toe: "Het is belangrijk om te onthouden dat het voor je geliefde niet 'zomaar een lunch' is. Maaltijden kunnen sociale relaties sterker maken, samenwerking bevorderen en gemeenschapszin creëren, maar ze kunnen al deze dingen ook verwoesten."

 

Corrigeer

In het nieuws

Het beste van Enkel voor abonnees