Mode

Batman draagt kostuums van Giorgio Armani

Een superheld moet steeds stijlvol voor de dag komen, en dus werd Christian Bale's personage in het laatste deel van de Batmantrilogie opnieuw gekleed door Giorgio Armani.

Voor u denkt een totaal andere Batman te zien te krijgen in 'The Dark Knight Rises': Armani voorzag niet het legendarische kostuum van een make-over, maar ontwierp twee maatpakken voor het personage Bruce Wayne, gespeeld door Christian Bale.

'Het is een eer om geassocieerd te worden met zo'n intrigerend karakter als Bruce Wayne', vindt Armani. Volgens de ontwerper probeerde hij met zijn ontwerpen voor 'kracht en consistentie te zorgen in Wayne's mysterieuze wereld'.

'Giorgio Armani for Bruce Wayne'

Net als voor de tweede film in 2008, werkte Armani hiervoor samen met de gerenommeerde kostuumontwerpster Lindy Hemming. De tweeknoopspakken, een met grijze krijtstreep en een met een grijze ruit, dragen zelfs het gepersonaliseerde label 'Giorgio Armani for Bruce Wayne'.

Naast Bale werden ook zijn collega's, onder wie Gary Oldman, Michael Caine en Joseph-Gordon Levitt, door Armani gekleed. Catwoman Anne Hathaway kreeg accessoires aangemeten. De Italiaanse ontwerper creëerde ook al outfits voor de films American Gigolo en Ocean's 13.

 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees