Mode

Galeries Lafayette ondergaat renovatie voor jubileum

De vestiging van de bekende Franse keten Galeries Lafayette op de Parijse Boulevard Haussmann viert in oktober de 100ste verjaardag van haar iconische glazen koepel. In dat kader ondergaat het winkelparadijs een grondige renovatie.

De prestigieuze vestiging op de Boulevard Haussmann is naast een winkelparadijs, ook een toeristische attractie. Vorig jaar kwamen er nog meer dan dertig miljoen klanten over de vloer.

Alle drie de gebouwen - voor mannen, vrouwen en interieur - worden nu grondig gerenoveerd. Bruno Moinard staat in voor de inrichting, terwijl Yann Kersalé het exterieur, de verlichting en de renovatie van de koepel begeleidt. In oktober is het exact honderd jaar geleden dat de reusachtige koepel van glas in lood werd gebouwd door de architect Ferdinand Chanut.

Meer ruimte voor accessoires

De drie jaar durende renovatie zal ongeveer 85 miljoen euro kosten. Naast het verbreden van de gangpaden, het verdubbelen van de ruimte voor accessoires en het uitbreiden van het deel voor mannen, krijgen de boetieks van Chanel, Cartier, Louis Vuitton en Dior een extra verdieping bij.

De keten kon afgelopen maanden sterke verkoopcijfers voorleggen, vooral dankzij de stijgende verkoop van accessoires. Om die reden is Galeries Lafayette ook van plan om andere vestigingen zoals Cap 3000 in Nice en Marseille Bourse te renoveren, zodat er meer ruimte vrijkomt voor accessoires.

 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees