Naumann ontwerpt de staarten volledig naar de wens van haar klanten. Zo kan je onder meer voor een blauwe, paarse, oranje, rode of groene vin kiezen. De zogenaamde Mono Fin is trouwens gemaakt van een gladde badstof waardoor je er ook effectief mee kan zwemmen. Hoewel dat moeilijk lijkt, verzekert de ontwerpster op haar site dat je makkelijk kan bewegen in het water. Volgens haar is zwemmen met de staart net hetzelfde als zwemmen met zwemvliezen.

Daarnaast stelt ze dat haar opmerkelijke creaties ook goed zijn voor je gezondheid. In die zin dat je je benen tijdens het zwemmen meer moet gebruiken dan bij een standaard zwembeweging en je dus meer beweegt.

De Canadese ontwerpster is echter niet de eerste die een zeemeerminnenstaart op de markt brengt. Bij het Australische bedrijf Oceanika MerFins worden zwemvliezen in de vorm van een vin geproduceerd voor kinderen. Eén ding staat vast: even elegant als Ariel, het zeemeerminnetje uit de gelijknamige Disney-film, zal je niet in de zee stappen. Wellicht moet je jezelf al spartelend naar het water begeven.

De volledige staart is verkrijgbaar vanaf 202,54 euro via 3-fins.com. De zeemeerminzwemvliezen kan je kopen vanaf 110,52 euro via www.oceanikamerfins.com

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees