Overvallers sluiten bewoners op bij homejacking in Maleizen

OVERIJSE - Bij een homejacking in de Meerlaan in Maleizen (Overijse) hebben gangsters donderdag in de vroege ochtend de bewoners gegijzeld. Het echtpaar werd opgesloten, maar kon uiteindelijk toch ontsnappen en de politie alarmeren. Dat meldt de lokale politie van de zone Druivenstreek (Overijse - Hoeilaart).

Drie gewapende en gemaskerde mannen drongen omstreeks 02.20 uur het huis aan de Meerlaan in Maleizen (Overijse) binnen. Ze begaven zich naar de slaapkamer en bedreigden de bewoners. De slachtoffers werden verplicht hun geld en juwelen af te geven. Vervolgens werden de bewoners opgesloten in de slaapkamer.

 

De indringers die Frans spraken met een Arabisch accent maakten zich uit de voeten. Het echtpaar kon even later ontsnappen langs het raam en verwittigde de politie. Ze bleven ongedeerd. De patrouille van de Druivenstreek werd bijgestaan door collega's van de naburige zones maar van de daders viel geen spoor meer te bekennen. Het lab van de federale politie werd ingeschakeld voor een sporenonderzoek.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio