Loslippige politieagent krijgt een maand cel

HASSELT/LEOPOLDSBURG - Een hoofdinspecteur van de federale politie die loslippig was over een inval in een productielaboratorium voor synthetische drugs, is vrijdag door de correctionele rechter in Hasselt veroordeeld tot een maand cel een boete van 550 euro.

In een café in Leopoldsburg had de 47-jarige man in april 2010 opgeschept over een inval die de maand daarna gepland was in een loods aan de Kanaalweg in Tessenderlo. Daar was een enorm mobiel drugslab ondergebracht van een Nederlandse drugsbaron die een organisatie van honderd man rond zich had in België, Nederland en Duitsland. De bende van Dori X.  werd in Hasselt veroordeeld tot in totaal 29 jaar cel.

De loslippige agent kwam ter sprake in gesprekken tussen bendeleden van de drugsorganisatie die de politie afluisterde. Daarin werd gesproken over een agent die verteld had de politie eerstdaags zou binnenvallen in een xtc-lab in Hulst (een gehucht van Tessenderlo). Ook de naam van de agent werd genoemd.

Door het vonnis dat vrijdag geveld werd, verliest de politieman in principe zijn job, maar de gewezen inspecteur heeft nog vijftien dagen de tijd om in beroep te gaan tegen de uitspraak.

De man was niet aan zijn proefstuk toe. Hij stond in politiekringen bekend als iemand die wel vaker informatie loste als hij gedronken had. Zo liepen er al meerdere dossiers tegen hem voor het lekken van informatie naar criminele milieus. 'Zijn beroepsgeheim schenden mag niet. Deze man mag geen flik meer zijn', had het parket op het proces laten horen.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio