Vakantie

Vakantiegangers geven miljoenen uit aan vergeten spullen

Vakantiegangers geven miljoenen uit aan vergeten spullen

Foto: shutterstock

Een studie heeft uitgewezen dat Britse vakantiegangers naar schatting jaarlijks 118 miljoen pond, zo'n 150 miljoen euro, uitgeven aan spullen die ze thuis vergeten zijn. Dat kan gaan van telefoonopladers tot zonnecrème, maar ook schoenen staan hoog op het lijstje.

De enquête werd uitgevoerd in opdracht van Britse reisorganisatie Viking River Cruises en toont aan dat we onze koffers minder doordacht maken dan we denken. Iets minder haast of onoplettendheid bij het inpakken zou je wel eens een flinke duit kunnen besparen. Of in het geval van Britse toeristen zelfs ettelijke miljoenen. 

Naar schatting 41 procent van de Britse reizigers vergeet minstens één stuk per reis mee te nemen. In totaal blijven er daardoor jaarlijks bijna 15 miljoen vakantiespullen thuis achter, met een buitenlandse rekening van 150 miljoen euro tot gevolg. 

De zaken die het meest vergeten worden, zijn - naast schoenen, opladers en zonnebrand - strandlectuur, brillen, tandpasta en tandenborstels. De vergeetachtigheid zou grotendeels te wijten zijn aan pre-vakantiestress.

 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees