Realiseer je droom in 3 stappen

Realiseer je droom in 3 stappen

Foto: jobat.be

Iedereen heeft wel die ene Grote Droom, maar vaak ontbreekt het aan tijd, geld en soms zelfs gewoon doorzettingsvermogen om die droom te realiseren. Als dat laatste bij jou het geval is, dan kunnen deze drie stappen jou misschien wel het nodige duwtje in de rug geven …

Stap 1: Zoek uit wat je echt wilt

Vaak hebben mensen té vage dromen, die daardoor moeilijk of zelfs helemaal niet te realiseren zijn. Denk daarom eens goed na over wat je écht wilt. Wat is jouw passie? Wil je een traditionele bakkerij opstarten of lijkt een cupcakewinkel waar klanten ook koffie kunnen drinken toch misschien meer iets voor jou?

Het is belangrijk om concreet op te lijsten waar je jezelf binnen vijf à tien jaar wil zien staan. Vind je je huidige job oké omdat je er goed in bent, maar ook omdat je er plezier in hebt? Of sleep je jezelf iedere dag naar kantoor en neem je opdrachten aan, gewoon omdat je weet dat je het aankan, maar word je er niet echt gelukkig van? Dat zijn onder meer een aantal zaken waar over je moet nadenken.

Er is trouwens niets mis mee om een ontzettend Grote Droom te koesteren. Het opstellen van een realiseerbaar stappenplannen kan daarbij helpen en wie weet baat je binnen tien jaar toch die cocktailbar op de Bahamas uit.

>

>

>

>

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees