Digitalism krijgt minnelijke schikking voorgesteld voor Tik Tak clip

Het Duitse elektrohouseduo Digitalism toont in zijn videoclip 'Falling' beelden uit Tik Tak. Op de tonen van hun nieuwste remix passeren repetitieve animaties en beelden van peuters uit het Belgische kinderprogramma. Enige probleem: Digitalism had daar geen toestemming voor gevraagd. Maar er lijkt een oplossing in de maak.

Het kinderprogramma van de toenmalige BRT, bedacht door Mil Lenssens en verkocht aan bijna dertig landen, verdween in 2006 van het scherm in Vlaanderen.

Maar Digitalism - het duo Jens Moelle en Ismail Tüfekçi, dat al remixes maakte voor onder meer Daft Punk, The White Stripes en Depeche Mode - zag nog wel iets in het programma en gebruikte de beelden voor een videoclip. Een geslaagd experiment, maar even leek het erop dat de VRT de pret zou bederven: er was immers geen officiële aanvraag ingediend bij de openbare omroep voor het gebruik van de beelden.

DeRedactie.be meldt nu dat de VRT een minnelijke schikking voorstelt voor het gebruik van de beelden. De openbare omroep heeft voorgesteld om alsnog een licentieovereenkomst te sluiten - tegen de normale tarieven.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees