Anissa Temsamani stopt met politiek

Anissa Temsamani stopt met politiek
MECHELEN - De vroeger staatssecretaris Anissa Temsamani (SP.A) zet een punt achter haar politieke carrière. Dat meldt de Mechelse afdeling van de SP.A op haar website. Door 'professionele verplichtingen' trekt ze haar kandidatuur voor de gemeenteraadsverkiezingen in.

Anissa Temsamani had het de laatste jaren al zeer druk met haar beroepswerkzaamheden, klinkt het. Ze zal de partij in Mechelen wel blijven steunen.

'Mijn professionele verplichtingen zullen de komende tijd niet afnemen, wel integendeel: het zal voor mij nog een pak drukker worden want ik zal nog vaker naar het buitenland moeten', zegt Temsamani. 'Ik ervaar dat dit niet te verzoenen is met een politiek mandaat en een drukke campagne.'

Lijsttrekker Caroline Gennez respecteert haar beslissing. 'Zoals alle uittredende SP.A-mandatarissen wou Anissa onze lijst mee ondersteunen. Ondertussen heeft ze in een open gesprek uitgelegd dat ze om professionele redenen niet langer kandidaat kan zijn.'

De 25-jarige Ariane Van der Borght vervangt Temsamani op de lijst van SP.A Mechelen bij de komende gemeenteraadsverkiezingen.

In 2003 werd Temsamani staatssecretaris voor voor Arbeidsorganisatie en Welzijn op het Werk in de regering-Verhofstadt II. Na 74 dagen deed ze afstand van haar functie, nadat ze in opspraak was gekomen. Zo zou ze over haar diploma gelogen hebben.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S