Kortrijkse scoutsmeisjes vluchten voor everzwijnen

Kortrijkse scoutsmeisjes vluchten voor everzwijnen

Foto: pn

KORTRIJK -

Een groep meisjes van de Kortrijkse Groeninge Scouts hebben hun kampplaats in de Ardennen moeten verlaten voor een kudde everzwijnen. ‘Zeker twintig van die wilde beesten kwamen 's nachts zoeken naar eten. Het was onveilig om daar nog te blijven.'

Het zomerkamp van een dertigtal scoutsmeisjes tussen 14 en 17jaar van de Kortrijkse scouts Groeninge werd woensdag onderbroken omdat een kudde everzwijnen hun kampplaats belaagde op zoek naar eten. ‘Die nacht hadden zeker twintig van die wilde beesten onze volledige voorraad opgegeten. Er bleef niets meer over. Zelfs de blikken kregen ze open. Ze hebben ons de hele nacht de stuipen op het lijf gejaagd', vertelt leidster Stefanie Missiaen.

‘Zodra het donker was kwamen ze naar ons kamp. Ze waren niet mensenschuw en kwamen heel dicht. Ze waren niet agressief, maar zo'n gigantische beesten zijn toch maar eng. De schrik zat er goed in. De meisjes durfden niet meer in het bos', zegt leider Sebastiaan Eeckhout.

Omdat de everzwijnen hen maar niet met rust lieten en steeds talrijker waren, besloot de leiding om in de nacht van dinsdag op woensdag de scoutsmeisjes in een grote tent te laten slapen en ondertussen de hele nacht rond te tent te waken. ‘Met de leiders probeerden we de everzwijnen weg te jagen met bommetjes, maar ze waren er niet echt van onder de indruk. Toen onze bommetjes op waren, sloegen ze toe in onze voorraadstent. Met pijn in het hart hebben we dan beslist om de meisjes naar huis te sturen. We wilden geen risico's nemen. Het was de juiste beslissing, want in de volgende nacht braken ze heel de boel af', zegt Sebastiaan.

De scoutsmeisjes hebben ondertussen hun tenten opnieuw opgeslagen in een nabijgelegen terrein in Porcheresse, vlakbij de scoutsjongens.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio