Twee jongemannen betrapt op koperdiefstal

Glabbeek/Tienen/Hasselt -

Twee 26-jarige mannen uit Tienen en Hasselt moeten zich binnenkort voor de Leuvense rechter verantwoorden voor koperdiefstal.

De daders waren aan het militaire domein in de Torenstraat in Attenrode (Glabbeek)op heterdaad betrapt door een politie-inspecteur die op weg was naar zijn werk. Het hek van het verlaten domein stond open en er stond een voertuig verdekt opgesteld in een fruitplantage nabij het domein. Omdat het domein de jongste tijd vaak het doelwit was van dieven, besloot de inspecteur om even polshoogte te gaan nemen. Nadat hij zijn collega's had verwittigd, stapten twee mannen op het voertuig af. Ze vertelden dat ze motorpech hadden, hun voertuig langs de kant hadden gezet en in het dorp hulp waren gaan zoeken.

Tijdens een rondgang op het domein zagen de politieagenten echter dat er inbraakschade was aangericht en dat elektrisch materiaal en kabels waren beschadigd. De twee 26-jarigen, afkomstig uit Tienen en Hasselt, bekenden dat ze koper wilden stelen. Ze vertelden de politie ook waar ze hun rugzak met inbrekersmateriaal hadden achtergelaten.

Bij een huiszoeking op het adres van een van de mannen, trof de politie een lading koperdraad aan. De twee mannen werden vrijgelaten onder voorwaarden.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio