Roemeen bracht begin mei ook dakloze om met bijl

Tervuurse advocaat vermoord door dader steekpartij Lemonnier

Tervuurse advocaat vermoord door dader steekpartij Lemonnier

Dader Ionel Ludusan. Foto: blg

Tervuren/Brussel -

De Roemeen die vorige week in het Brusselse metrostation Lemonnier een andere man neerstak, blijkt een seriedoder te zijn. Ionel Ludusan (38) bekende zopas dat hij ook de moord op de Tervurense advocaat Michel Van Den Abbeele heeft gepleegd. Eerder vermoordde hij al een dakloze met een bijl.

Anderhalve maand na de moord op advocaat Michel Van Den Abbeele(47) in Tervuren hebben de speurders de dader te pakken. De Roemeen Ionel Ludusan had op 22mei samen met een 47-jarige kompaan een metaaldiefstal gepleegd in een leegstaande kazerne. Advocaat Van Den Abbeele zag dat toevallig allemaal gebeuren en sprak de twee daders aan.

Die gingen door het lint en gaven de advocaat een messteek in het hoofd. Van Den Abbeele overleed enkele dagen later aan zijn verwondingen.

Via persoonsbeschrijvingen door getuigen en een doorgedreven telefonieonderzoek konden de speurders achterhalen dat het om twee mannen uit Oost-Europa ging. De 47-jarige kompaan van Ludusan kon dinsdag bij hem thuis worden opgepakt. De man ontkende evenwel uitdrukkelijk dat hij de fatale messteken aan de advocaat zou hebben toegebracht.

‘De verdachte geeft toe dat hij betrokken was bij de diefstal maar de man beweert dat hij de moord niet zag gebeuren', zegt Patrick Vits van het Leuvense parket.

De speurders hoopten vooral via de 47-jarige man te achterhalen waar Ionel Ludusan zich schuilhield. Als bij toeval diende Ludusan zichzelf aan, nadat hij vorige week werd opgepakt voor de steekpartij waarbij een slachtoffer viel in het Brusselse metrostation Lemonnier.

Zelfverdediging

Tijdens zijn verhoren ging Ionel Ludusan door de knieën. Hij gaf toe dat hij advocaat Michel Van Den Abbeele om het leven heeft gebracht. Al was dat volgens hem uit zelfverdediging.

Opmerkelijk genoeg bekende Ludusan tijdens diezelfde verhoren ook de moord in Sint-Agatha-Berchem op een dakloze 43-jarige Roemeen. Die man werd op 9mei in een verlaten fabriek dood teruggevonden. Hij was omgebracht met een bijl.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio