Florent Serry wint, Amaury Capiot neemt leiderstrui over

HOESELT -

Een clevere Amaury Capiot heeft in Kerniel de witte leiderstrui in het Mediaan Euregioklassement overgenomen van David Vanhove. Een negende plaats, net voor vice-leider Roel Jetten volstond omdat leider Vanhove een off-day kende

Liefst 140 renners daagden op om de voorlaatste rit uit het Mediaan Euregio klassement te betwisten. Na een vroege poging van Jeffrey Mellemans trok Jochen Vankerckhoven fors door en dan al schoof Amaury Capiot mee. Veel ruimte kregen ze niet en vanaf dan begon uitblinker Florent Serry de koers te bepalen. Na driekwart koers bracht een aanval van Serry tien renners aan de leiding: Florent Serry, Kay Vandenbrande, Roel Jetten, Raymond Werst, Louis Hereijgers, Ronald Winters, Jochen Vankerckhoven, Benjamin Gourgue, Danny Laurent en de Japanner Abe Takayuki. Wat later knalden ook Arnaud Gerombous, Jeffrey Van Thielen, Amaury Capiot, Maxim Panis, Jurgen Van Trijp en Raf Vandenhoudt naar de leiders. Serry vond die groep te groot en viel opnieuw aan.

Ploegmaat Poppe schoof mee en het Waalse Lotto Team had gewonnen spel. Uitblinker Serry haalde het vlot voor Poppe, Pans, Van Trijp en Vandenhoudt. Capiot mag de witte leiderstrui omgorden en alvast deelnemen aan het natourcriterium van Peer en Heerlen.

Junioren

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.