Zolderbrand richt enorme ravage aan

Zolderbrand richt enorme ravage aan

De brand vernielde een groot deel van het huis en dus moeten de inwoners op zoek naar een noodwoning. Foto: tdk

Willebroek -

Een hevige zolderbrand heeft zaterdagavond gewoed in een rijwoning aan de Oude Dendermondsestraat in Willebroek. Niemand raakte gewond bij de brand. Het huis is wel tijdelijk onbewoonbaar.

Het vuur brak kort na zeven uur zaterdagavond uit. De bewoners, een gezin met vier kinderen, waren op dat ogenblik niet thuis. Een man die op bezoek was in een belendend pand merkte de rook op en liep naar boven. ‘Maar toen ik op de trap was, kwam de rook mij al tegemoet. Ik ben terug naar beneden gelopen en heb aan mijn vrienden en kinderen gezegd dat ze onmiddellijk naar buiten moesten', vertelt de man. ‘Iedereen is opgevangen bij vrienden in de buurt.'

Veel rook

De Willebroekse brandweer was snel ter plaatse en kreeg het vuur ook vlug onder controle.

‘De brand woedde alleen op de zolder, maar bij onze aankomst sloegen de vlammen wel al door het dak', licht Pierre Van Sand van de Willebroekse brandweer toe. ‘We hebben onmiddellijk een persluchtploeg naar binnen gestuurd om de brand langs de binnenzijde te blussen. En na enkele minuten was de brand ook helemaal onder controle. Dat de brand met zoveel rook gepaard ging had te maken met de dakisolatie en het hout dat vuur had gevat.'

De schade aan de woning is aanzienlijk. De bovenste verdieping heeft veel brand- en rookschade en in de rest van het huis is er vooral grote geurhinder door de brand.

Burgemeester Marc De Laet (SP.A) kwam zaterdagavond een kijkje nemen op de plaats van het onheil.

‘Het gaat om een groot gezin. Zij kunnen niet in hun woning blijven en daarom moeten we op zoek gaan naar een noodwoning', zegt hij.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio