Vier van de slachtoffers zijn kinderen

Zware klap op N17 eist acht gewonden

Zware klap op N17  eist acht gewonden

De ravage van de aanrijding was enorm. Er vielen acht gewonden. Foto: tdk

Puurs -

Een zware aanrijding op het kruispunt van de Dendermondsesteenweg (N17) met Letterheide in Puurs heeft gisteravond een zware balans geëist: acht mensen werden gewond overgebracht naar het ziekenhuis. Vier van de slachtoffers zijn kinderen.

De zware klap gebeurde omstreeks 19 uur gisteravond. Een Ford die richting Willebroek reed en vanop de Dendermondsesteenweg wou afdraaien richting Letterheide werd in de flank gegrepen door een BMW terreinwagen die richting Dendermonde reed. De klap was bijzonder zwaar. Beide wagens werden meters ver weggeslingerd.

‘In elke wagen zaten twee volwassenen en twee kinderen. Eéntje zat zelfs nog in een kinderstoel. Wij hebben de kinderen zoveel we konden opgevangen. Gelukkig was geen van hen er erg aan toe. Al denken we wel dat één van hen een vingertje had gebroken. Echt paniek is er onder de kindjes gelukkig niet uitgebroken. '

De hulpdiensten rukten massaal uit naar de plaats van het ongeval. Vier ziekenwagens, twee medische urgentieteams, de brandweerkorpsen van Puurs en Willebroek en drie politieploegen kwamen ter plaatse. ‘Uiteindelijk bleek er niemand gekneld te zitten. Omdat één van de slachtoffers mogelijk een rugletsel had opgelopen, vroeg de urgentiedokter ons om het dak van de BMW te verwijderen zodat we de man er voorzichtig konden uithalen', licht Pierre Van Sand van de Willebroekse brandweer toe. ‘De hulpdiensten hebben overigens zeer goed met mekaar samengewerkt. Dat mag zeker benadrukt worden.'

Verkeersdeskundige

Een gezin met twee kinderen werd naar het ziekenhuis van Bornem overgebracht. De inzittenden van de andere auto, twee mannen en twee kinderen, werden naar het UZA in Edegem overgebracht. Van alle slachtoffers bleek één volwassene er vrij ernstig aan toe te zijn. De toestand van de andere slachtoffers bleek gisteravond vrij goed mee te vallen.

De rijweg bleef een uurtje afgesloten voor alle verkeer. Nadien kon het verkeer om beurten over één rijstrook rijden. Hinder bleef uit. Het parket stuurde gisteravond nog een verkeersdeskundige ter plaatse.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio