Nieuwe gesprekken op til tussen Peugeot en Franse regering

Nieuwe gesprekken op til tussen Peugeot en Franse regering

peugeot

De Franse premier Jean-Marc Ayrault heeft maandag een ontmoeting met de topman van het Franse autoconcern PSA Peugeot Citroën, Philippe Varin. De minister van Industrie Arnaud Montebourg ziet donderdag voorzitter Thierry Peugeot. De gesprekken beloven moeilijk te worden, want de spanning tussen beide partijen neemt toe.

PSA kondigde eerder deze maand aan dat het 8.000 banen wil schrappen en één fabriek gaat sluiten. President Hollande en zijn regering bekritiseerden het plan, maar dat leidde dan weer tot boze reacties bij het autobedrijf zelf.

In een interview in de Franse krant Le Figaro zegt de voorzitter dat de kritiek van de regering de financiële positie van zijn bedrijf heeft verzwakt. Het aandeel van Peugeot-Citroën verloor bijna 20 procent op de beurs en dus is het concern kwetsbaarder voor een vijandige overname.

'De kritiek van de regering creëerde een gevaarlijke situatie', luidt het in het interview. 'We zijn ons goed bewust van de ernst van ons plan om 8.000 banen te schrappen', aldus Peugeot. 'Ik kan begrijpen dat het een schok heeft veroorzaakt.'

Woensdag zal duidelijk worden of de 8.000 ontslagen alsnog kunnen worden afgezwakt. Het bedrijf komt die dag met de details van zijn herstructureringsplan en met halfjaarresultaten. En ook de Franse regering komt op woensdag met een steunplan voor de Franse autoindustrie.
 

 

Corrigeer

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees