Binckbank blijft klanten werven ondanks pover beursklimaat

Tijdens de eerste zes maanden van 2012 steeg het aantal beleggersrekeningen bij de online beleggersbank Binckbank in België tot 56.229. Dat is een stijging van bijna twintig procent ten opzichte van het eerste halfjaar van 2011. Op kwartaalbasis is er een stijging van 3 procent.

Nochtans is er qua aantal transacties wel een forse terugval: in het eerste semester van 2012 werden 439.647 transacties uitgevoerd door Belgische klanten. Dat is een daling van 10 procent op jaarbasis.

Ten opzichte van het eerste kwartaal van 2012 viel het aantal transacties in het tweede kwartaal terug met 25 procent. 'Naast het negatieve beursklimaat had de verhoging van de Belgische beurstaks van 0,17 procent naar 0,22 procent sinds 1 januari effect op de particuliere belegger', luidt de verklaring. Die taks zal op 1 augustus nogmaals verhoogd worden tot 0,25 procent.

Het geregistreerd vermogen op de Belgische beleggersrekeningen bedraagt 1,27 miljard euro. In totaal heeft de beursgenoteerde bank voor ongeveer drie miljard aan belegd vermogen.

Nettowinst

Het povere beursklimaat zet de winstcijfers van de online beleggersbank onder druk. Tijdens het eerste halfjaar van 2012 zette de Nederlandse bank een gecorrigeerde nettowinst neer van 27,9 miljoen euro. De gecorrigeerde nettowinst voor het tweede kwartaal bedroeg 12,2 miljoen euro. Dit leidt tot een gecorrigeerde winst per aandeel van 0,17 euro, zo meldt de bank maandag.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees