Seks & Relaties

Mannen en vrouwen fantaseren over hetzelfde

Mannen en vrouwen fantaseren over hetzelfde

Foto: Shutterstock

De resultaten van een onderzoek aan de Universiteit van Granada tonen aan dat mannen en vrouwen voornamelijk over hetzelfde fantaseren: seks met hun partner. Wat opvalt is dat vrouwen vaker fantaseren over aangename seksuele ontmoetingen. Mannen fantaseren één keer per jaar over meer ongewone en gedurfde seksuele activiteiten zoals groepsseks, lichtzinnig gedrag of partnerruil.

De studie ondervroeg 2 250 Spanjaarden tussen 18 en 73 die de voorbije zes maanden een heteroseksuele relatie hadden. Bijna alle ondervraagden gaven aan over aangename seks te fantaseren, terwijl 80 procent ooit fantaseerde over een negatieve, akelige seksuele ervaring.
'Gedwongen seks' is een vaak vermeldde onaangename fantasie onder de vrouwelijke deelnemers. Het onderzoek toont aan dat de ondervraagde vrouwen hier minstens een keer in hun leven over fantaseerden. Bij de mannen was de meest beschreven negatieve seksfantasie de gedachte aan een homoseksuele ontmoeting.

Het verslag van de Universiteit van Granada gaat niet dieper in op de regelmaat van seksuele fantasieën, maar eerder onderzoek toonde aan dat mannen om de zeven seconden aan seks denken. Dokter Logan Levkoff schreef eerder al dat seksuele verbeelding deel uitmaakt van een gezonde levensstijl en dat het seksleven van een vrouw niet compleet is zonder die gedachten. 'Naast onze huid, zijn onze hersenen het grootste seksorgaan dat we bezitten,' vertelde Logan in januari. 'We worden verondersteld ons brein te gebruiken en een actieve verbeelding te hebben. Seksuele fantasieën maken van ons geen sloeries en suggereren ook niet dat we ongelukkig zijn in onze huidige relatie. Integendeel, zinnelijke fantasieën dragen bij tot gezonde seksuele individuen.'

Corrigeer

In het nieuws

Het beste van Enkel voor abonnees