Man die vriendin neerschoot na urenlange omsingeling opgepakt

Man die vriendin neerschoot na urenlange omsingeling opgepakt

Foto: raf van mechelen

HASSELT/HOUTHALEN-HELCHTEREN - Langs de Genkersteenweg in Hasselt heeft een man (°1988) maandagochtend zijn vriendin (°1993) een kogel door het hoofd geschoten. De jonge vrouw uit Houthalen raakte levensgevaarlijk gewond. De schutter sloeg op de vlucht en had zich verschanst in een schuur in Houthalen-Helchteren. De politie kon de man maandagavond inrekenen, meldt de VRT.

Over de aanleiding voor de schietpartij is geen duidelijkheid. De vrouw was op weg om zich in te schrijven bij een uitzendkantoor.

'Wij zijn omstreeks 10 uur verwittigd en hebben het slachtoffer aangetroffen op een oprit aan de Genkersteenweg. Ze is in allerijl overgebracht naar het ziekenhuis', zegt de lokale politie. Van de schutter was toen al geen spoor meer.

Volgens de politie liet de man telefonisch aan zijn moeder weten dat hij naar het buitenland zou vluchten. In de loop van de namiddag kon de politie hem echter lokaliseren in een schuur in Houthalen-Helchteren. De man had zich verschanst. De politie probeerde met hem te onderhandelen. Maandagavond kon de man uiteindelijk opgepakt worden.

 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio