Onderpastoor Antwerpse kathedraal stopt: 'Celibaat viel me zwaarder dan gedacht'

Onderpastoor Antwerpse kathedraal stopt: 'Celibaat viel me zwaarder dan gedacht'

Tim De Mey Foto: photonews

ANTWERPEN - Tim De Mey, de ondervoorzitter van de Antwerpse kathedraal, heeft zijn ontslag gegeven als priester. Na een sabbatperiode van twee maanden geeft hij er de brui aan. 'Het celibatair leven viel me zwaarder dan gedacht', zegt hij in Gazet van Antwerpen.

Tim De Mey was tien jaar priester, de laatste jaren was hij onderpastoor van de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. Maar de laatste tijd kreeg De Mey het steeds moeilijker om te blijven functioneren, zegt hij in Gazet van Antwerpen. 'Ik ben altijd graag priester geweest. Maar een celibatair leven viel me zwaarder dan gedacht.'

'Tim voelde zich al een hele tijd niet goed in de situatie zoals die tot voor kort was', zo reageert Olivier Lins, woordvoerder van Antwerps bisschop Johan Bonny, in de krant.

Tim De Mey noemt zijn beslissing 'de eerlijkste'. 'Ik keer terug naar het sociaal werk, mijn eerste opleiding. Het spijt me als ik mensen daarmee ontgoochel. Mijn liefde voor het evangelie en de kerk zal ik voortaan als leek beleven.'

Niet de enige

De Antwerpse priester is niet de enige die omwille van het celibaat zijn ambt neerlegt. Een week geleden stopte Jürgen Soetens uit Bree omdat ook voor hem het celibaat te zwaar begon te wegen.

 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio