N-VA Dilbeek: 'Dit is een domper op onze plannen'

DILBEEK - De N-VA Dilbeek heeft begrip voor de beslissing van senator Jurgen Ceder om zich terug te trekken als kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen, maar betreurt ze.

'Het is een domper voor onze plannen in Dilbeek want Ceder kon daarin een rol spelen. Hij zetelt hier sinds 2000 in de gemeenteraad en geniet over de partijgrenzen waardering voor zijn tussenkomsten waarin hij geenszins de populistische toer opging', aldus lijsttrekker Willy Segers.

De Dilbeekse partijafdeling wist volgens Willy Segers, tevens Vlaams parlementslid en als uittredend schepen in Dilbeek bevoegd voor cultuur, toerisme en Vlaamse aangelegenheden, wel degelijk af van de feiten waarvoor de gewezen Vlaams Belanger in een aantal media aangeklaagd wordt.

 'Er is toch een juridische uitspraak geweest. Wij waren zeker bereid Ceder een nieuwe kans te geven in de politiek na zijn breuk vorig jaar met het Vlaams Belang', aldus Segers.

'Ik vind die mediahetze tegen Ceder overigens bij de haren gesleurd. Als senator zijn zijn geloofsbrieven toch ettelijke keren zonder problemen gecontroleerd. Het stemt tot nadenken dat media, ondanks al zijn verklaringen over zijn vrijspraak en dergelijke, iemand op zo’n manier kunnen blijven achtervolgen met een verhaal van 30 jaar geleden.'

'Het is duidelijk dat men hierbij in de eerste plaats de N-VA viseerde en niet zijn kandidatuur voor de gemeenteraad in Dilbeek. Het is allemaal wat wrang', besluit lijsttrekker Segers.

Corrigeer

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S