Beauty

Deze kleurcode heeft jouw huidskleur

Angelica Dass, een Braziliaanse fotografe, zette het intrigerende project Humanae op poten. Door gebruik te maken van de kleurcoderingen van Pantone, wil Dass een inventaris maken van alle mogelijke huidskleuren.

Angelica Dass neemt portretten van 11 x 11 pixels en leidt daar de exacte huidtinten van de modellen uit af. Ze hanteert daarvoor het kleurenschema van Pantone dat gebruikmaakt van alfanumerieke codes. Pantone is een van de meest leidinggevende systemen wat betreft kleurclassificatie. De Braziliaanse artieste bedient zich van die codes om de achtergrond van de portretten identiek dezelfde kleur te geven als de gezichten op de voorgrond.

Dit project zal de cosmeticawereld ongetwijfeld nieuw leven inblazen. Er zou zelfs een cosmeticabedrijf geïnteresseerd zijn om zich door Humanae te laten inspireren en verschillende foundations te ontwikkelen die perfect zijn afgestemd op iedere vrouw. Algemener kan het project leiden tot internationale kleurcodes. Wanneer verschillende make-up merken op hun producten dan naar die codes verwijzen, zou het voor ons in elk geval een stuk makkelijker worden.

Neem zeker eens een kijkje op haar website: humanae.tumblr.com

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees