Stille manifestatie in Aalst tegen zinloos geweld

Laurens Temmerman en Andy Hendrickx van Liever Spruitjes met burgemeester Ilse Uyttersprot Foto: BELGA

AALST - Ongeveer vijftig mensen hebben maandagavond in Aalst een stille manifestatie gehouden tegen zinloos geweld. Vorige week werden twee homoseksuele mannen aangevallen en verwond in een Aalsters café.

De manifestatie werd gehouden bij de start van de wekelijkse parkconcerten in de Ajuinstad. Ook burgemeester Ilse Uyttersprot was aanwezig om de actie te steunen.

De aanwezigen waren in het zwart gekleed en hadden regenboogvlaggen bij. 'Een teken van diversiteit, gelijkheid en aanvaarding', aldus organisator Andy Heyndrickx van de vereniging Liever Spruitjes. 'We willen het signaal geven dat we geen homofoob geweld dulden.'

De groep mengt zich maandagavond onder de bezoekers van de parkconcerten. 'We gaan genieten van de muziek, zoals we elke week doen, en maken duidelijk dat het niet uitmaakt of je nu holebi of hetero bent. We willen samenzijn zonder dat er geweld aan te pas komt.'

Liever Spruitjes is lid van Wel Jong Niet Hetero, de Vlaamse koepel van holebi-jongerengroepen en van Cavaria, de Vlaamse koepel van holebi- en transgenderverenigingen.

 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio