Jeugdkamp van de Week: Wake&Lake Camp

Jeugdkamp van de Week: Wake&Lake Camp

De jonge boarders beleven de tijd van hun leven.

Knokke-Heist -

Elke week van deze zomervakantie gaat Het Nieuwsblad een kijkje nemen op een jeugdkamp langs onze kust. Deze week gaan we op 'Wake&Lake'-kamp.

Vlak voor de start van deze zomervakantie ging in Knokke-Heist het gloednieuwe Lakeside Paradise open, op de voormalige Put De Cloedt. Op en rond die waterplas bouwde Frank Vanleenhove, bekend van het Knokse Surfers Paradise, zijn nieuwste project.

‘Op één helft van de plas, de wakeside, bevindt zich een nieuwe kabelbaan, met 720?meter de langste van het land, waarop wakeboarders, freeboarders, monoskiërs en waterskiërs zich kunnen uitleven. Op de andere helft, de lakeside, kun je onder meer windsurfen, stand-up paddleboarden, kajakken en zeilen’, legt Vanleenhove uit.

Op de knieën

Jongeren vanaf 10 jaar kunnen vanaf deze zomer ook een ‘Wake&Lake Camp’ volgen op Lakeside Paradise. ‘Tijdens de week die ze hier doorbrengen leren ze stap voor stap wakeboarden. Ze beginnen letterlijk op de knieën, met een ‘kneeboard’, waarna ze kunnen overstappen op waterskiën. Als ze de kabelbaan goed kennen en goed bochten kunnen maken, kunnen ze zich wagen aan wakeboarden.’ De jonge boarders beleven de tijd van hun leven, blijkt uit de enthousiaste reacties. ‘Ik heb voor de allereerste keer een volledig rondje op het kneeboard afgelegd, zonder te vallen’, vertelt een trotse Rosanne Van der Poel (12) uit Merchtem. ‘De bochten zijn lastig in het begin en het gaat best wel snel, maar eens je ermee weg bent, is het echt leuk. Hopelijk kan ik tegen het eind van de week recht blijven op een wakeboard. Ik heb al enkele keren een surfkamp gevolgd, maar dit is minstens even plezant.’

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio