Tistaertvrienden rouwen om Freddy Van der Elst

Affligem -

De Affligemse wielerclub De Tistaertvrienden reageert met grote verslagenheid op het plotse overlijden van Freddy Van der Elst.

Freddy Van der Elst was een bekend figuur in Affligem en het wielermilieu en al tientallen jaren een duivel-doet-al binnen de toonaangevende wielerclub die al bestaat sinds 1949. Van der Elst (64), geboren en getogen in Hekelgem, werd zondagnamiddag door zijn dochter dood in zijn voertuig aangetroffen in Erembodegem. Hij was die middag op ronde met affiches van de pistemeetings die de Tistaertvrienden eind augustus voor het eerst organiseren op de Bellekouter in Affligem. Vermoedelijk kreeg hij een beroerte toen hij een herberg had verlaten en in zijn auto stapte.

‘Dit is een zware klap, niet in het minst voor onze club’, reageert voorzitter Dirk Vertommen van de Tistaertvrienden. ‘Ik noemde hem mijn ‘algemeen directeur’. Hij was nog een van overblijvers van de oude garde, maar hij was met voorsprong de hardste werker in ons bestuur. Hij regelde alles: het eetfestijn, de publiciteit voor ons programmaboek, de 350 seingevers voor de ‘Grote Prijs van Affligem’. Zijn relaties en kennissenkring reikten heel ver. Zijn heengaan wordt een harde dobber voor de club.’

Van der Elst was gehuwd met Diane Morren en vader van Micha. De uitvaartplechtigheid heeft plaats op zaterdag 28 juli om 10 uur in de Sint-Michielskerk in Hekelgem.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio