Stek Rode Kruis Kuurne is dubbel zo groot geworden

Stek Rode Kruis Kuurne is dubbel zo groot geworden

Rode Kruis Kuurne is trots met de nieuwe etalage. Foto: eva

Kuurne -

Het plaatsgebrek waarmee het Rode Kruis Kuurne de laatste jaren kampte, is opgelost. De hulporganisatie heeft recent ook de benedenverdieping van het gebouw aan het Marktplein in gebruik genomen.

‘Wij zitten al jaren op de bovenverdieping van het pand, maar onze werking wordt steeds groter waardoor het de laatste tijd erg krap was. Door de verhuis van de Wereldwinkel naar De Drie Wijzen kwam de benedenverdieping vrij en mogen we van de gemeente het volledige pand gebruiken, waardoor we nu dubbel zo veel plaats hebben.’

‘Door de extra ruimte zullen we veel efficiënter kunnen werken, vooral voor onze opleidingen is een heel goede zaak’, zegt Stefaan Pottie.

Het Kuurnse Rode Kruis maakte van het begin van het zomervakantie gebruik om de benedenverdieping volledig op te frissen.

‘Met een tiental vrijwilligers hebben we een week dag en nacht gewerkt. We hebben uiteraard gekozen voor de kleuren van het Rode Kruis, de muren zijn wit, maar afgewerkt met rode details, ook de gordijnen, rekken en dergelijke zijn rood’, zegt Marijke Misplon die de werken coördineerde.

‘Maar de etalage is toch wel onze blikvanger’, gaat Stefaan verder. ‘We willen de Kuurnenaren meer betrekken bij onze werking. Een etalage is ideaal om mensen te informeren over onze activiteiten en natuurlijk ook nieuwe vrijwilligers aantrekken. Het is de bedoeling om minstens een keer per maand het thema van onze etalage te veranderen.’

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio