Jeugdvereniging moest stoppen door gebrek aan leden en leiders

Chiro Kraainem begint opnieuw na sabbatjaar

Chiro Kraainem begint opnieuw na sabbatjaar

Leidster Sil Van Biesen hoopt via de speelpleinwerking aan nieuwe leden te raken. Foto: ddl

Kraainem -

De leiding van Chiro Kraainem heeft het voorbije jaar hard gewerkt om een nieuwe start te maken. De chiro moest namelijk sluiten omdat ze geen leden meer had. ‘We willen nu weer starten met de jongste afdelingen.'

De Chiro van Kraainem heeft er een bewogen jaar opzitten. Enkele weken na de start van het chirojaar besliste de leiding om er de deuren te sluiten omdat er te weinig leden waren aangesloten. ‘Dat gebeurde met pijn in het hart’, zegt hoofdleidster Sil Van Biesen.

‘We zijn nooit een grote Chiro geweest, maar de voorbije jaren werd het steeds moeilijker om leden te motiveren zich bij ons aan te sluiten. Hoe ouder ze werden, hoe vaker ze afhaakten. Daardoor werd het ook moeilijk om een leiding bij elkaar te krijgen en zo kom je in een vicieuze cirkel’, vertelt ze.

‘Bovendien is Kraainem een erg multiculturele gemeente en dat maakt het voor Vlaamse jeugdbewegingen niet gemakkelijk om leden te vinden. Daarom besloten we het chirojaar af te lassen. ’, verklaart Sil.

Maar de leiding wilde de handdoek nog niet definitief gooien en werkte een jaar lang hard aan een terugkeer. Met succes, want op 9 september starten de leiding met Chiro Bam.

Feestelijk welkom

‘We zijn helemaal opnieuw begonnen. We hebben een gemotiveerde leiding gezocht. We zijn momenteel met een vijftal leidinggevenden en enkele enthousiaste mensen die ons willen bijstaan. We zorgen alvast voor een feestelijke verwelkoming met springkastelen.’

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio