Beauty

Vrouwen voelen zich aantrekkelijkst op hun 28ste

Een recente enquête beweert dat vrouwen zich het meest sexy voelen op 28-jarige leeftijd. Volgens het onderzoek hebben Pippa Middleton, millionair Tamara Ecclestone en actrice Mila Kunis nu dus de ideale leeftijd om hun sexappeal te omarmen.

Hoewel vrouwen zich dan wel het meest sexy voelen als ze 28 zijn, hun zelfvertrouwen piekt pas op hun 32ste. Trouwe vrienden en familie zijn de grootste boost voor die zelfzekerheid. Deze bevindingen zijn het resultaat van een nieuwe studie die de focus legt op Britse vrouwen en hun vrouwelijkheid. Uit de studie blijkt dat een typische vrouw vier goede vrienden heeft en dat één vijfde van die vrouwen graag meer zelfvertrouwen wil in het bijzijn van mannen. De grootste reden voor een gebrek aan zelfvertrouwen is een gebroken hart.

Onderzoekers ontdekten dat de meeste vrouwen tevreden zijn met de vorm van hun kont, hun borsten en de omtrek van heup en taille. Drie kwart van de Britse vrouwen zegt hun lichaamsvorm niet te willen veranderen, ook niet wanneer ze daar de mogelijkheid voor zouden krijgen. Voor 23 procent van de vrouwen zijn hun ogen hun beste troef, 20 procent beschouwt hun borsten als hun pronkstuk en op de derde plaats vinden we de hersenen met 13 procent. Als de vrouwen een lichaamsdeel konden veranderen, dan kiest 41 procent voor langere en slankere benen.

De studie ondervroeg 2.000 vrouwen en daaruit blijkt dat zelfvertrouwen moeilijker op te bouwen is dan 'body confidence'. De helft van die vrouwen zou namelijk heel graag minder piekeren over hun leven.

 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees